14 Aralık 2010 Salı

Duvar boya rengi seçim ipuçları


Boya renkleri seçerken,renk kombinasyonları arasında sonsuz seçenek karşımıza çıkıyor.Moda veya klasik renkler arasında karar vermekte zorlanabilirsiniz.Renk seçimi için birkaç ipucu:
1-Kişileştirin
Sevdiğiniz kumaş,eşya veya renk kombinasyonlarından ilham alın.Birçok rengi birarada kullanılabilirsiniz ama renklerin herkes üzerindeki etkisi farklıdır.Seçtiğniz rengin, sizin zevkinizi ve kişiliğinizi yansıtmasına özen gösterin.

2-Sevdiğiniz resimleri biriktirin.
Size ilham verecek,hoşlandığınız dergi sayfaları,kartpostal,renkli fotoğraf,kumaş parçalarını toplayarak,biriktirin.Bu biriktirdiğiniz resim,fotoğraflar arasında,hangi renk size daha cazip geliyor?
3-Tonların etkileri
Mekanda rahatlatıcı bir etki yaratmak için,renk şemasındaki rengin tonlarını seçerek uyum sağlayabilirsiniz.Renk çemberindeki bu komşu renklerle doğal bir geçiş yapabilirsiniz.Bu ton düzeni,bir rengin farklı tonlarıdır.Aynı rengin iki veya daha fazla tonlarını kullanabilirsiniz.Bakınız:renklerin uyumu

4-Zıt renklerin etkisi
Dinamik ve enerjik bir görünüm oluşturmak istiyorsanız,renk çemberinde seçtiğiniz ana rengin karşısındaki zıt rengi tercih edin.Bu rengi bir duvarınıza uygulayarak çarpıcı bir etki yaratabilirsiniz.

5-Işıktan en iyi şekilde yararlanın
Odanızın yönünü düşünün.Kuzeye bakan odalar daha soğuk da ise daha serinletici bir etki yaratmak için açık mavi ve yeşil renklerden faydalanabilirsiniz.

6-Mevcut mobilyalarınızı düşünün
Mevcut mobilyalarınız,renk seçiminde kısıtlayıcı olabilir.Ama bu sizin başlangıç noktanız olmalıdır.Boya alışverişine çıkacağınız zaman mobilyalarınızın fotoğrafını da yanınızda götürün.

7-Bitişik odaları düşünün
Boya yapacağınız odanın rengi, evinizin diğer odalarıyla uyumlu bir renk olmalıdır.Bakınız:yatak odası duvarlarında renk seçimi

8-Bir tema seçin
Modern veya vintage,organik vb..hangi objeler sizi ve kişiliğinizi daha iyi yansıtıyor.Vintage bir renk şeması için hardal sarısı ve terrakota rengini,modern bir şema içinse kırmızı,yeşil,mor,mavi gibi yoğun  renkleri,hepsini birarada kullanmamak koşuluyla seçebilirsiniz.


9-Renkleri test edin.
Denemek için boya satın alarak,büyükçe bir duvarı boyayınız.Farklı ışıklar altında,günün farklı zamanlarında renk gölgeleri farklılıklar gösterebilir.Bakınız:Mekana uygun renk seçimi

10-Aynı renk kutu boyaları satın alın.
Renk farklılıkları olmasını istemiyorsanız,aynı seri boyaları satın alın.
Bunlar da ilginizi çekebilir. 
İç Mekan dekorasyonunda renk seçimi
Yatak odası duvarlarında  renk seçimi
Farklı tarz ve renklerde yatak odaları 
Yatak odalarınız kişiliğinizi yansıtsın

Bembeyaz yatak odaları

Mekana uygun renk seçimi

Renklerin uyumu

Renklerin etkisi

2 yorum:

wallpaper dedi ki...

Bu konuyu Evim Dergisi'nden mi aldınız?

DEKORASYON BİLGİLERİ dedi ki...

Wallpaper.:bu yazıyı evim dergisinden almadım..