5 Ekim 2012 Cuma

Zen stili yatak odası dekorasyonu

Zen:uyum ve rahatlık demektir..Günün yorgunluğunu atmak,rahat bir uyku uyumak istiyorsanız Zen stili tasarımla,yatak odanızda rahat bir atmosfer yaratabilirsiniz.Minimalist ve sade mobilyaların hakim olduğu zen stilinde, Asya tarzı dekorasyon özellikleri de ön plandadır.
Zen stili yatak odasında basit çizgiler hakimdir.Az miktarda eşya ve renkle ,.minimalist tarzı en iyi şekilde ifade eder.Bakınız:dekorasyonda zen stili
Depolama:Zen dekorasyon stilinde dağınıklıkları ortadan kaldırmak için ,iyi planlanmış dolaplar,kutular,sandıklar vb.,depolama alanları oluşturulmalıdır.
Renkler:Renklerden siyah,beyaz,gri gibi minimallist renkler kullanabilirsiniz.Yatak odanızı yeşil yapmaktan korkmayın.Kırmızı ve koyu kırmızı renklerle odanıza biraz tutku ekliyebilirsiniz.
Mobilyalar:sade düz çizgiler hakimdir.Altı doğal ahşap yataklar göze çarpmaktadır.Asya tarzı mobilyalar,dolaplar ön plandadır.
Aksesuarlar:Aksesuarları mimimum seviyede tutun. Hiçbirsey gereksiz kullanılmamalıdır.Japın,Çin,Hint temalı aksesuarlar,heyvkeller,mumlar,çiçekler kullanabilirsiniz.Malzemeler doğal olmalıdır.Duvar dekorasyonunda çiçek motiflerinden yararlanabilirsiniz.
Perde:Çok az perde kullanın.Dekoratif,hafif,katlamalı veya panel perdeler bu dekorasyon tarzı için idealdir.

2 yorum:

yatak odası dedi ki...

İlk model oldukça güzel, hem doktorlar sırt ağrılarınada iyi geliyor diyor. Hem mobilya masrafı olmaz :)

Yatak Odaları dedi ki...

Çalışma güzel...